C om självkänsla

Vad är självkänlsa? Är det samma sak som självförtroende? Det är faktiskt inte samma sak men det är lätt att man blandar ihop dem. Självfötroende är när man vet att man är bra på speciella saker och är bra vid stunden på det man håller på med. Självkänsla är när man vet att man är en bra person och vet bra egenskaper hos sig själv. För mig så är självkänsla viktigare. Jag tycker det är viktigt att man vet att man är en fantastisk person för då mår man mycket bättre. Självklart är det viktigt med självförtroende också, men man får vara försiktig med sitt självförtroende så man inte uppfattas som skrytig eller liknande.
Att ha bra självkänsla tror jag är något av det absolut viktigaste för att lyckas, men också för att misslyckas... För om man har bra självkänsla så klarar man att falla och sedan ta sig upp igen. Vägen upp blir inte lika lång och besvärlig då, självkänslan hjälper en tillbaka upp igen, mycket fortare. Man kan jämföra det med vägen upp i en hög byggnad. Om man har dålig självkänsla så är det som att gå upp för de lååååånga trapporna, man kan även stöta på folk på vägen som knuffar ner en ett par steg, kanske till och med våningar. Men om man har bra självkänsla så är det som att ta hissen upp direkt. Självklart kan man ha otur och få dela hiss med en surkärring men det kan man oftast bara strunta i.
För att få bättre självkänsla så har jag lite tips hur man kan stärka den:
  • Hjälp varandra! Ge varandra komplimanger och ta emot dem. Om man får komplimanger så inser man hur bra man faktiskt är. För det är faktiskt så att alla har en fantastisk insida så det gäller att hjälpa varandra att inse hur fantastiska vi faktiskt är.
  • Våga ge dig själv komplimanger! Det är något som är mycket svårare än va det låter. Det är inte så lätt att stå framför spegeln och säga snälla saker till sig själv, men det är absolut värt ett försök. Man mår mycket bättre efter men man känner sig jättefånig.
Det va nog allt för mig!
Kram C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0